Box 3

Met deze rekentool kunt u de belastingheffing over vermogen in box 3 berekenen, volgens de regeling die geldt per 1 januari 2017.

In geval van fiscaal partnerschap wordt u gevraagd om het box 3-vermogen per partner in te voeren. Voor de box 3-heffing is een 50/50 verdeling altijd optimaal. Bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting in het programma van de Belastingdienst kan de onderlinge verdeling rekening houdend met de fiscale positie van beide partners in de andere boxen verder worden geoptimaliseerd. Het te verdelen box 3-vermogen is het saldo van de belastbare bezittingen en aftrekbare schulden van beide partners tezamen zonder rekening te houden met het heffingvrije vermogen van beide partners.

Gegevens

 
Belastingjaar waarvoor berekening wordt gemaakt
Box 3-vermogen: i
Heeft belastingplichtige een partner?
Box 3-vermogen partner belastingplichtige: iWelkom bij Via Juridica


Om gebruik te maken van de rekentools van Via Juridica dient u ingelogd te zijn. U kunt rechtsboven inloggen.

Indien u uw inloggegevens kwijt bent, kunt u deze opvragen via info@fbn.nl

Heeft u geen inloggegevens?
U kunt door middel van een gratis proefabonnement van vier weken vrijblijvend kennismaken met Via Juridica. U kunt het proefabonnement aanvragen via het aanvraagformulier
Voor meer informatie over abonnementen verwijzen wij u naar de abonnementspagina.

Mocht u nog vragen hebben over Via Juridica, dan kunt u contact met ons opnemen via info@fbn.nl of op telefoonnummer 088-2222123.


Berekening